Diensten & Doorverwijs
Preventieve & Curatieve geneeskunde
U kan bij ons terecht voor de jaarlijkse controle van uw huisdier. We doen tijdens dit consult telkens een volledig lichamelijk onderzoek. Indien er afwijkingen zijn, kunnen we dit verder gaan onderzoeken vooraleer er klachten opduiken bij uw dier.
Dit preventief onderzoek kan ook gepaard gaan met het toedienen van de juiste vaccinaties. Wist u dat wanneer u met uw hond op reis wilt gaan naar het buitenland, u wettelijk verplicht bent om uw hond te laten vaccineren tegen Rabiës? Zo is het ook verplicht om uw hond te vaccineren wanneer uw hond naar het hondenpension of de hondenschool gaat.
Ook wanneer uw kat naar het kattenhotel gaat, bent u verplicht om uw kat te laten vaccineren.
Sinds april 2018 is het verplicht om uw kat te laten castreren of steriliseren. Deze maatregeling werd ingevoerd door de overheid om het aantal zwerfkatten te doen dalen. Op het moment van deze operatie wordt ook de verplichte chip geplaatst. Deze chip wordt gekoppeld aan het rijksregisternummer van de eigenaar.
https://dierenwelzijn.vlaanderen.be/sterilisatie-katten-verplicht
U kunt bij ons ook terecht wanneer uw dier zich ziek voelt. Tijdens het onderzoek proberen wij probleemgericht de oorzaak te vinden en onze therapie hier aansluitend op toe te passen. Wanneer het blijkt dat er verder onderzoek nodig is, kunt u bij ons ook terecht voor een bloedonderzoek en medische beeldvorming (echo en Röntgenopnames). Indien nodig kan uw huisdier bij ons verblijven om zo aangepaste intensieve zorg te krijgen.
Medicatie
Aan onze balie kunnen voorzien van medicatie zoals vlo-en teekpreventie en ontworming of verzorgingsproducten zoals shampoo en tandpasta, deze kan u komen ophalen zonder afspraak. U kunt ook gebruik maken van de mijn-dieren app. Zodoende kunt u online de producten bij ons bestellen en krijgt u een berichtje wanneer deze klaar staat voor afhaling.
Voeding & Voedingsadvies
Hospitalisatie
Soms is een patiënt dermate verzwakt en ziek, dat het intensieve zorg nodig heeft. Uw dier kan dan worden gehospitaliseerd. Hierdoor is het mogelijk om de juiste zorgen te kunnen verlenen tijdens deze periode.
Bezoek is tijdens een opname mogelijk. Dit gebeurt in samenspraak met de dierenarts.
Beeldvorming & Labo onderzoek
Bij ons kan u terecht voor de basis beeldvorming maar ook voor de meer complexe doorverwijspatiënten.
Radiografie wordt gebruikt om afwijkingen in het beendergestel aan te tonen: botbreuken, heup-, elleboog- en schouderdysplasie, tumoren, arthrose, … . Ook zachte weefsels in de borstkas (hart en longen) en de buikholte (lever, milt, darmen, maag, blaas en nieren) kunnen op afwijkingen gecontroleerd worden op deze manier.
Echografie wordt gebruikt om het hart en vrijwel alle inwendige organen van de buikholte in beeld te brengen op een pijnloze en veilige manier. Ook voor drachtdiagnose en opvolging van drachtige dieren maken we gebruik van echografie.
Wij hebben ons eigen bloed –en urinemachine in ons labo. Het voordeel hiervan is dat u niet lang hoeft te wachten op de resultaten. In ons labo doen wij ook de cytologische onderzoeken onder de microscoop. We werken ook met een extern labo voor bepaalde bloed- en weefselonderzoeken.
Interne Geneeskunde
Voor de opwerking van inwendige problemen heeft Ellen de ESAVS opleiding Internal Medicine alsook de ESAVS Feline internal medicine gevolgd aan de universiteit van Luxemburg. Deze kennis wordt met de laatste veranderingen in de geneeskunde aangevuld door congressen en bijkomende opleidingen. Naast Ellen nemen Bieke & Valentine de interne geneeskunde patiënten voor hun rekening. Deze patiënten worden steeds in overleg opgewerkt. De ultieme stokpaardjes binnen deze tak woder hieronder nog eens mee gegeven, toch kan u voor alle interne problematieken bij ons te recht voor diagnose en opwerking.
Gastro-enterologie
Endocrinologie
Feline urinaire aandoeningen
Dermatologie
Voor de opwerking van chronische huidpatiënten heeft Nele de ESAVS module dermatogie gevolgd aan de universiteit van luxemburg. Deze kennis wordt met jaarlijkse congressen en bijkomende opleidingen aangevuld om up-to-date te blijven in de steeds evoluerende problematiek van allergiën alsook de preventie ervan.
We maken er als praktijk een punt van dat iedereen sterk onderlegd is in de dermatologie gezien het enorme aandeel van problemen bij onze patiënten.
Huidproblemen worden steeds als team besproken. U kan hiervoor bij elke collega van onze praktijk terecht.
Het stokpaardje voor Nele zijn de chronische of steeds terugkerende oorproblematieken.
Cardiologie
Ellen heeft haar 5 jarig traject in de Cardiologie in 2018 afgesloten aan de Universiteit van Luxemburg. Deze kennis wordt aangevuld door talloze gerelateerde cursussen (Cardiologie werkgroep, Heart to heart congressen, Skill Vet, Neoanimalia, Vetami cursussen, ed.).
Zo kan u voor diagnose en opvolging van hart & longpatiënten bij haar terecht.
Aangezien cardiologie vaak hand in hand gaat met interne geneeskunde heeft Ellen ook reeds uitgebreide bijscholing gedaan op dit vlak. Hierin heeft ze de ESAVS opleidingen gevolgd alsook de Feline Internal Medicine.
Chirurgie - Orthopedie
Nele behaalde reeds in 2015 haar Cerficiate in Small Animal Surgery in London. Deze 2 jarige intensieve opleiding werd afgesloten met een caselog, thesis verdediging en examen. Sindsdien doet Nele nog meerdere opleidingen per jaar (ESAVS orthopedie, feline orthopedie, Vetami cursussen van fracturen en gewrichten) ook alle AO cursussen heeft ze gevolgd.
Zo kan u voor uitgebreide weke delen chirurgie alsook voor orthopedische ingrepen bij ons terecht
Bieke heeft na haar Intership op de Universiteit in Gent de liefde gevonden voor interne geneeskunde en weke delen chirurgie.
Ze is het traject gestart van ESAVS in de weken delen chirurgie. Met Nele vind je haar vaak terug in de chirurgie, waar ze met Ellen de interne geneeskunde cassussen voor haar rekening neemt.
Zo kan u bij ons terecht voor de standaard weke delen chirurgie alsook de complexe gevallen. Voor orthepedie is de praktijk geroutineerd in fractuurbehandeling, heup (FHNE, toggle, inwendige sling), knie (TTA, imbricatie, teugel, botanders, patellaluxatie, transposititie van de tuberositas, enbloc resecties…), herstel ligamentschade…
Neurologie
Bij VetriCure begrijpen we hoe verontrustend het kan zijn wanneer uw huisdier te maken krijgt met neurologische klachten. Daarom bieden we een toegewijd doorverwijsloket voor neurologiev aan, waar uw dier de zorg en aandacht krijgt die het verdient.
Onze dierenarts, Pauline volgt momenteel het Certificate Program in Neurologie aan de Universiteit van Luxemburg, waar zij al met succes drie examens heeft afgelegd. Deze opleiding geeft hem/haar diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van de hersenen, het ruggenmerg, zenuwen en spieren van dieren.
Bij neurologische klachten zoals verlammingsverschijnselen, epileptische aanvallen, of nek- en rugpijn kunt u bij ons terecht voor een eerste evaluatie en hulp. We starten met een grondige diagnostische opwerking om de oorzaak van de klachten te achterhalen en een passend behandelplan op te stellen. Pauline zal u gedurende het hele proces begeleiden, van de eerste hulp tot de verdere diagnostiek en behandeling.
Of het nu gaat om acute noodsituaties of om langer bestaande klachten, ons neurologisch luik is er om u en uw huisdier te ondersteunen met deskundige en empathische zorg. Bij Vetricure zetten we ons in om de levenskwaliteit van uw huisdier te verbeteren, zodat ze weer gezond en gelukkig kunnen leven.
8480 Eernegem
Tijdens het weekend & op feestdagen werkt de praktijk samen met collega’s, gespecialiseerd in kleine huisdieren.
Dit is een service voor EIGEN cliënteel.
BEL 059 80 32 12 en u wordt doorverwezen naar de dierenarts van wacht.